,

Compote-liefhebbers: blijven lachen!

Het leven is een spiegel, lach ernaar en het lacht terug.

Lachen, dat is liefdadigheid, gratis therapie én de kortste afstand tussen twee mensen. Een magische curve die alles rechttrekt (meestal toch). Een waar en instant geluk, daar vlak onder je neus.

De ‘alles-is-in-gevaar-oorlog-recessie-en-om-zeep’ berichtgevingen van de laatste maanden en jaren hebben ons niet alleen uitgeput maar vooral uitgedaagd om voldoende tegengewicht te blijven bieden. Dat lukte de ene dag met korte de andere dag met lange tanden. Het stationaire grijze dek van meervoudige crisiswolken zorgde ervoor dat de verzuringsgraad (zowel binnen als buiten de huiskamers) gevoelig toenam.

Daarom neem ik in de laatste rechte lijn naar 2023 via deze weg even de tijd om een hartelijke ‘dank je wel’ te uiten aan iedereen die mij maar ook anderen aan het lachen bracht dit jaar. Dank je wel! Eén lach kan wel degelijk het verschil maken en iedereen moet dit blijven proberen!

Het zoete mag wat mij betreft voortaan nog meer voorrang krijgen, met de lach als belangrijkste instrument. Zeker nu met ingang van 2023 de fel geplaagde ‘complotaanhangers’ voortaan ‘compoteliefhebbers’ zullen worden genoemd. Een creatieve kentering is duidelijk in de maak.

Compote (Frans voor “mengsel”) is een Frans dessert uit 17e eeuw gemaakt van geheel fruit of stukjes fruit in suikerstroop.

Compote-denkers zijn zoete zielen die het zoete in het leven en elkaar zien en dit graag willen blijven mengen, met de glimlach als vaste vriend op zak. Zij houden van de zicht- en tastbaarheid van de oorspronkelijke stukjes fruit in het geheel. Teveel zurigheid en vervallen ingrediënten willen deze kritische levensBourgondiërs met smaak daar liever niet bij.

Mogelijks besmet door het zich snel verspreidende Happy-rus zullen wereldwijd steeds meer mensen zich spontaan outen als geïnspireerd compote-denker en -liefhebber. Een intrigerende, hoopvolle en tegelijk noodzakelijke evolutie in tijden van zuurmoeheid en overaanbod van smaakloze tv-gerechten (van onverkozen, oubollige en stilaan wegkwijnende chef-koks).

Daarom, lieve mensen, vrienden en volgers een oproep om niet langer gewoon ‘vol te houden’ maar zelf en samen compote te maken, het liefst oneindig lachend: met reden, zonder reden, naar jezelf, naar anderen, met je ernstige zelf, het zoete, het zure, het bittere, je kleine en grotere worstelingen en zelfs onhebbelijkheden.

We gaan de wereld onze lach niet laten veranderen maar onze lach wel de wereld.

Say Cheese-caake!

Een warm einde, en zoet-vrolijk nieuwjaar,

Steve.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *