~Het Complexe vereenvoudigen

~Het Wijze implementeren

~Het Aanwezige ontwikkelen

~Het Goede cultiveren

~Het Schone waarderen

Expertise

Een inspirerende gids worden voor zieke en zoekende mensen is geen sinecure, het vereist een gigantische inspanning en een goed doordacht recept: een mix van verschillende studies als basis, de noodzakelijke ingrediënten van (zelf) kennis, voortdurende introspectie en persoonlijke groei , op een bedje van enthousiast en gekruid temperament en met een enorme honger naar ‘levenslang leren’.

Als – enigszins frêle – marktkramerzoon – was ik gefascineerd door de zogenaamde ‘stand-up comedians van de markt’, die noeste standwerkers met hun fantastische braadstukken, schoensmeer en andere behanglatten. Een attent publiek met humor prikkelen met of zonder rendement, daar ging mijn jong hart pas echt sneller van slaan. De voetsporen van ouders aan mijn laarzen lappend, koos ik echter voor de wondere wereld van de psychologie, filosofie en esoterie. Mensen en hun motieven, het fascineerde me mateloos. Gepassioneerd door schaduwrijken, zingeving en levenskunst, werd zo de enthousiaste onderzoeker in mij wakker gemaakt. Er was dan ook wel (intern) werk aan de winkel …

Voorbij het intrigerende pad van zelfontknoping en later het diepzielduiken in talloze klinische rivieren, kwam mijn echte ontbolstering vooral via professionele rollen als leidinggevende en docent. Zodoende werd de marktpsycholoog ook in mij wakker gekust! Niet zozeer om kleding, kip of schoenensmeer aan sandaaldragers te verkopen, maar toegepaste psychologie aan (grootgeworden) kinderen van 15 tot 80 jaar. Geweldig!

Ondertussen werk ik (anno 2024) voltijds zelfstandig en blik ik met voldoening en plezier terug op een kwalitatief uitgebalanceerd verworven curriculum.
  • 25 jaar praktijkervaring (klinisch en arbeidspsycholoog – holistisch psychotherapeut)
  • Ervaren in crisis-, trauma-, rouw- en verslavingszorg, burn-out behandeling en preventie, assertiviteitstraining, persoonlijke effectiviteit, relatie- en groepsdynamica
  • 15 jaar leidinggeven (psychiatrie en algemeen ziekenhuis – coaching van managers en experten – intervisie)
Met trots en overtuiging beschouw ik mezelf dan ook als een – immer leergierige – deskundige in geestelijke, psychosomatische en sociale gezondheidszorg, in menselijk kapitaal, in-teame communicatie, relationeel welzijn en (spirituele) zingeving.

Even nader bekeken…

Wat anderen zeggen Over Steve

Ik heb Steve leren kennen als een inhoudelijk sterke therapeut en een inspirerende leider, die zijn team kritisch optilt en steeds blijft vechten voor de goeie zaak.

Steve is een authentieke man die je terug coacht naar je eigen authenticiteit. Het effect blijft jaren nazinderen en laat een onuitwisbare vingerafdruk na.

Steve is een therapeut met een visie, geëngageerd maar tegelijk ook heel pragmatisch en professioneel in zijn aanpak. Een man op wie je kan bouwen.

Ik steun je voor de volledige 100% in je manieren van aanpak en ben van mening dat je werkwijze de juiste manier is om bepaalde persoonlijke problemen aan te pakken.

Steve is al jaren mijn leraar en hij blijft me inspireren. Op weg naar persoonlijke en professionele ontwikkeling, voorziet hij de wegwijzers die ervoor zorgen dat we de goede richting blijven volgen. Bedankt voor al die jaren om je passie en kennis met mij te delen.

Toen ik 50 was, besloot ik om een ​​totale carrièreswitch te maken, maar ik wist niet hoe ik daarmee om moest gaan. Met de begeleiding van Steve vond ik de kracht en het vertrouwen in mezelf. Dankzij Steve ben ik een psychosociaal preventieadviseur en sociaal onafhankelijk bemiddelaar. Steve heeft het besmettelijke vermogen om mensen te enthousiasmeren. Hij brengt u weer in contact met uw essentiële waarden en talenten. Of beter: hij brengt u terug naar uw ware bestemming! Een coach als één op de duizend! Bedankt Steve!

Translate