Crisis & traumapsychologie

Authentiek leiderschap

Persoonlijke & relationele groei

Uw topdeskundige

bij (inter) menselijke kwesties

Expertise

Een inspirerende gids worden voor ziek- en zoekzijnde mensen is geen sinecure, het vereist een giga-inspanning en een weldoordacht recept : een mix van diverse studies als basis, de noodzakelijke ingrediënten van doorwrochte (zelf)kennis, voortdurende introspectie en persoonlijke groei, op een bedje van enthousiast en pittig gekruid temperament en met een reuzenhonger naar ‘levenslang leren’.

Als – ietwat frêle – marktkramerzoon – was ik al vrij vroeg gefascineerd door de zgn. ‘stand-up komieken van de markt’, die guitige standwerkers met hun fantastische braadpannen, schoensmeer en andere behanglatten. Een aandachtig publiek met humor prikkelen met of zonder rendement, daar ging mijn jong hartje pas van bonken. De voetsporen der ouders aan mijn laarzen lappend, koos ik echter voor de wondere wereld der psychologie, filosofie en esotherie. Mensen en hun motieven, dat fascineerde mij mateloos. Gepassioneerd door het mystieke van schaduwrijken, zingeving en levenskunst ontwaakte zo de gretige onderzoeker-in-mij. Er was dan ook (innerlijk) werk aan de winkel…

Voorbij het intrigerende pad van zelfontknoping en het latere diepzielduiken in tal van klinische rivieren, kwam mijn echte ontbolstering pas via de professionele rollen van leidinggevende en docent. Zodoende werd dus ook de marktpsycholoog in mij wakker gekust! Niet zozeer om kledij, kip of schoensmeer aan sandaaldragers te verkopen, maar wél toegepaste psychologie aan groot geworden kinderen van 22 tot 99 jaar. Geweldig!

Ondertussen (anno 2019) kan ik tevreden terugblikken op een kwalitatief uitgebalanceerd curriculum:
  • 20 jaar praktijkervaring (klinisch en arbeidspsycholoog – holistisch psychotherapeut)
  • Expert in crisis-, trauma-, rouw- en verslavingszorg, burn-out aanpak en preventie, assertiviteitstraining, persoonlijke effectiviteit, relatie- en groepsdynamica
  • 15 jaar leidinggevende (psychiatrie en algemeen ziekenhuis –  coaching van leidinggevenden en deskundigen – intervisor)
Met fierheid en overtuiging beschouw ik mezelf onverholen als expert geestelijke en psychosomatische gezondheidszorg, deskundig in menselijk kapitaal, in-teame communicatie, relationeel welzijn en zingeving.

De tijd was dus meer dan rijp om mijn ervaring en visie vakkundig verder uit te dragen aan hen die het nodig hebben en ook in blog– en boekvorm te gieten.

Even checken…

What others say about Steve!

Ik heb Steve leren kennen als een inhoudelijk sterke therapeut en een inspirerende leider, die zijn team optilt, kritisch, en steeds blijft vechten voor de goeie zaak.

Steve is een authentieke man die je terug coacht naar je eigen authenticiteit. Het effect blijft jaren nazinderen en laat een onuitwisbare vingerafdruk na.

Steve is een therapeut met een visie, geëngageerd maar tegelijk ook heel pragmatisch en professioneel in zijn aanpak. Een man op wie je kan bouwen.

Ik sta voor de volle 100% achter jouw manier van aanpakken en geloof dat jouw werkwijze de juiste manier is om bepaalde problematieken aan te pakken.

Steve is al jaren mijn leermeester en nog steeds blijf hij me inspireren. Op het pad naar persoonlijke en professionele ontwikkeling zet hij mee de wegwijzers uit die ervoor zorgen dat we de juiste richting blijven volgen. Bedankt voor al die jaren om je passie en kennis met mij te delen.

Op mijn 50ste besloot ik een totale carrièreswitch te maken, maar ik wist niet hoe ik dit moest aanpakken.  Met de begeleiding van Steve vond ik opnieuw de kracht en het vertrouwen in mezelf. Dank zij Steve ben ik zelfstandig psychosociaal preventieadviseur en sociaal bemiddelaar geworden. Steve heeft het aanstekelijk vermogen om mensen te enthousiasmeren. Hij brengt je opnieuw in contact met je essentiële waarden en talenten.  of beter: hij brengt je opnieuw tot je ware bestemming!  Een coach uit de duizend! Dank je wel Steve!

Translate